مخزن توزیع آب
اجراکننده تاسیسات و لوله کشی ساختمان
مجری انواع لوله کشی (آب وفاضلاب,موتورخانه,گرمایش از کف,شوفاژ,و...)./رفع هرگونه نم درساختمان و بنایی

 در سیستم های آبرسانی شهری،مخازن توزیع یا مخازن سرویس برای مقاصدی چون ذخیره سازی آب،متعادل سازی جریان یکنواخت تغذیه (ورودی)وجریان نایکنواخت مصرف (خروجی) ونیز تامین ومتعادل سازی، فشار طراحی واحداث می شوند .نظر به اینکه بخش قابل توجهی از هزینه های پروژه های آبرسانی شهری را احداث خازن تشکیل می دهد مهندس طراح باید اطلاعات کافی از اهداف ،تاسیسات ، ظرفیت بهینه وعملکردئ این مخازن داشته باشد . در این بخش ابتدا انواع وویژگیهای مخازن سپس محاسبات ظرفیت آنها و در پایان جانمایی وتحلیل هیدرولیکی سیستمهای دارای یک یا چند مخرن مورد بحث قرار می گیرند.

مخازن ازنظر موقعیت نسبت به سطح زمین به دو دسته تقسیم می شوند :

1- مخزن زمینی که در روی زمین به صورت مدفون یانیمه مدفون ساخته میشود.

2- مخزن پایه دار با هوایی که در روی پایه قرار می گیرد.

مخازن توزیع ازنظر موقعیت نسبت به سطح منطقه مصرف کنندگان به طور کلی به دودسته تقسیم می شوند :

1- مخزن سطحی که اختلاف ارتفاع چندانی باسطح منطقه مصرف کنندگان ندارد ومعمولا درسطح زمین مستقر می شود.

2- مخزن مرتفع که بالاتر ازسطح منطقه مصرف کنندگان توسط پایه های بتنی با فلزی (به صورت مخزن پایه دار یا هوایی) ویاتپه ماهورهای داخل واطراف شهر (به صورت مخرن زمینی ) تامین می شود انواع مخازن فلزی پایه دار را نشان می دهد .

مخازن از لحاظ شکل هندسی معمولا به دومنطقه مخازن استوانه ای ومخازن مکعب مستطیلی تقسیم می شوند .از لحاظ برنامه ریزی بهره برداری مخازن به صورت دوقلو ساخته می شوند . به عنوان مثال به جای ساخت یک مخ زن 6000 متر مکعبی دومخزن 3000 متر مکعبی درکنار هم ویا چسبیده به یکدیگر ساخته می شود.

تغذیه وبرداشت آب از هر مخرن ممکن اسثت با دولوله مجزا ویا یک لوله مشترک صورت پذیرد.درشرایطی که تغذیه وبرداشت آب توسط یک لوله انجام گیرد .مخزن را شناور روی سیستم می نامند . مخزنی که ارتفاع بلندی آن از قطرش بیشتر باشد لوله قائم نامیده می شود .

وقتی که شبکه توزیع آب را با نیروی ثقلی از مخازن توزیع دریافت کند شبکه ثقلی نامیده می شود . بنابراین هر شبکه ثقلی باید مجهز به مخازن مرتع باشد تا آب بتواند به طور ثقلی در شبکه جریان یابد.برای برقراری جریان آب در شبکه ای که مجهز به مخزن مرتفع نیست از پمپ استفاده می شود واین نوع شبکه را شبکه پمپاژ شده می نامند . شبکه ای که برای جریان آب درآن از مخزن مرتفع وپمپاژتواما استفاده شود . شبکه ثقلی – پمپاژ شده نامیده می شود .

مخازن توزیع برای اهداف مختلفی درشبکه های توزیع طراحی واجرا می شوند که این اهداف عبارتند از :

1- به منظور ذخیره سازی آب

الف- ذخیره آتش نشانی ، دسترسی فوری به مقدار زیاد آب برای آتش نشانی ایمنی جامعه را افزایش داده وموجب کاهش نرخ بیمه آتش سوزی می شود .

ب- ذخیره متعادل سازی :پمپ ها وتصفیه خانه معمولا یکنواخت بهره برداری می شوندولذا دبی خروجی آنها تقریبا ثابت است .درصورتی که مصرف در شبکه های توزیع تحت تاثیر نوسانات لحظه ای قرار دارد . ذخیره متعادل سازی درمواقع کم بودن مصرف در شبکه مازاد آب را ذخیره ودرمواقع زیاد بودن مصرف مازاد نیاز را تامین میکند .

ج- ذخیره اضطراری :ذخیره کافی آب در سیستم تامین آب شبکه را درم واقع قطع انتقال آب از منبع تضمین می کند .

2- به منظور تامین فشار

الف- متعادل سازی فشار در سیستم توزیع استقرار مخازن مرتفع درنقاط پرمصرف، منجر به کاهش نوسان های فشار ناشی از نوسانهای مصرف می شود .

ب- افزایش فشار در نقاط دوردست : استقرار مخازن توزیع درنقاط دور از ایستگاههای پمپاژ یا خطوط اصلی به اصلاح فشار شبکه در آن مناطق منجر می شود . چنین اصلاحی را می توان با پمپ های تقویتی نیز انجام داد .

 ج- متعادل سازی هد روی پمپ : استقرار مخزن مرتفع نزدیک به ایستگاههای پمپاژ منجرذ به یکنواخت تر شدن پمپاژ می شودوانتخاب پمپ ها وبهره برداری از آنها را در بالاترین کارایی میسر می سازد.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








ارسال توسط نویسنده وبلاگ

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 413
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 430
بازدید ماه : 429
بازدید کل : 428426
تعداد مطالب : 549
تعداد نظرات : 44
تعداد آنلاین : 1